O vokalni skupini Sonus A cappella.
Vokalna skupina Sonus

Fotografije

Smo Vokalna Skupina Sonus

iz Oplotnice in o sebi lahko brez pretiravanja povemo, da smo ena najbolj zanimivih in raznovrstnih slovenskih a-cappella skupin. Naša vokalna skupina je prepoznavna predvsem po večglasni interpretaciji ljudskih in dalmatinskih pesmi, posebej pa po vokalni varianti slovenskih in svetovnih popevk in pop uspešnic.

Kot taki smo pogosto vabljeni na prireditve kulturnega značaja, saj s svojo svežino in drugačnostjo popestrimo vsak odmeven dogodek. Ob ustanovitvi leta 2006 nikakor nismo računali na takšne uspehe. Želeli smo se le utrditi v lokalnem merilu in postati skupina, ki bi s kontinuiranim delovanjem postala prepoznavna v naši občini in tudi v kateri izmed sosednjih. Stvari pa so se odvijale tako kot so se in posledično so se nam odprle nove – nepredvidene poti, ki jih bi bilo potrebno izkoristiti, saj smo očitno bolj zanimivi za širše okolje, kot smo si to sami lahko predstavljali.

Sedaj spadamo med najbolj prepoznavne slovenske acappella skupine z lastnim stilom in, to lahko potrdimo s štirinajstimii osvojenimi nagradami na največjem mednarodnem vokalnem pop-jazz tekmovanju pri nas – festival Sredi zvezd v Žalcu nam je v kratkem času pripomogel k široki prepoznavnosti. Smo tudi ponosni organizatorji vokalnega festivala, ki se imenuje OplotnicaPopJazzFest, ki poteka v našem domačem kraju in na katerem se zberejo najboljše vokalne skupine, kar jih Slovenija trenutneo premore.

Nastopali smo praktično že po vsej Sloveniji, nekajkrat tudi na nacionalni televiziji, sodelovali smo v okviru festivala Lent, bili smo na Popjazziadi v Ljubljani, na Vokalnih igrah, imeli koncerte skupaj z znamenito Eroiko, Martino Šraj, Nuško Drašček, skupino Gemaj, Alenko Godec. Sodelovali na prireditvah kot je vsakoletni dobrodelni koncert Rdečega križa v Cankarjevem domu ...

Tweets
    2011 © Vse pravice pridržane!